koopcryptomunten.nl Hoe moet ik XRP kopen
XRP kopen


In ons voorbeeld hebben we gekozen voor Litebit. dit is een Nederlandse exchange waar XRP gekocht kan worden én gewoon met iDeal betaald kan worden.


Registreren op de exchange:

In ons voorbeeld maken we gebruik van Litebit. Het is een Nederlands bedrijf waar we makkelijk kunnen betalen én die ook een Nederlands- talige klantenservice heeft, voor het geval er vragen zijn. Je kunt op de onderstaande afbeelding van hun logo klikken om naar de site te gaan.

Als je nog geen account bij hun hebt, kies je voor een "account aanmaken", waarna je naam, geboortedatum, email gegevens invult en een wachtwoord aanmaakt. Daarna moet je email adres geverifieerd worden.

Nadat het email adres geverifeerd is, kun je inloggen en wordt nog om een compliance melding gevraagd. Hierin wordt gevraagd waaruit je hoofd inkomen bestaat. Geen nood, je hoeft geen salarisstroken of andere inkomen bewijzen op te sturen, je hoeft hier alleen maar aan te geven of je in loondienst werkt of op een andere manier de kost verdient.

Daarnaast moet je nog even verklaren dat je er van bewust bent dat de koersen van crypto munten nogal kunnen fluctueren.

Tot slot moet je nog je telefoonnummer en je banknummer (dat kost € 0.01) verifïeren en bij hun bekend maken. Het lijkt allemaal omslachtig, maar liever dit dan te weinig beveliging, het gaat toch om je geld.
Daarnaast moet u aanvinken dat

Na al deze verificaties, heb je Tier 1, dit betekent dat je dagelijks maximaal € 350 mag verhandelen aan munten.

Omdat het de bedoeling is om winst te gaan maken is het misschien verstandig de Tier op te hogen naar Tier 2 of 3, maar dat kan later ook nog. Bij de hogere Tiers kun je meer geld opnemen als je geheel of gedeeltelijk uit de crypto's zou willen stappen.


In het menu bij "Mijn Acoount" en dan "Instellingen" komt men op het volgende scherm en kan de 2 staps verificatie aangezet worden.

DEze 2 staps verificatie werkt met de Google Authenticator die we op de smartphone geïnstalleerd hadden. Zodra je deze wil invoeren komt er een QRcode op je pc scherm. In de app op je telefoon, kun je op een plusje drukken en dn de QRcode scannen. De telefoon geeft je dan een 6 cijfer nummer dat je weer op je pc moet intoetsen en dat ben je klaar.

Bij iedere inlog, inkoop en verkoop van munten moet je de code van de authenticator opgeven. Die staat dan gewoon in de app  van je telefoon op het scherm.
         Wallet controleren

Eerst moeten we controleren of er een wallet is voor de munt die we willen kopen, dat kan hier op 2 manieren, ik toon hier alleen de makkelijkste manier. We klikken op "Kopen"in het menu en kiezen dan voor het tegeltje van XRP:

We zien dan het volgende menu:

Bij het ontvangstadres kunnen we een public key of ontvangstadres invullen van een wallet. Echter er staat niet bij dat je een Litebit wallet mag gebruiken, dat geeft aan dat er geen wallet op de ecxhange is en dat we deze eerst zullen moeten aanmaken, anders weten we niet waar we de munten naar moeten storten. We gaan een wallet aanmaken, maar laten dit scherm openstaan hier komen we dadelijk terug.
Hieronder staat een voorbeeld zoals het ontvangstadres eruit ziet als er wel een Litebit wallet is:


Wallet aanmaken

Er zijn diverse digitale wallets voor XRP gratis te vinden op internet. Als je alleen maar XRP wil hebben is een Toast Wallet voldoende, maar zou je meerdere munten willen aankopen en in een wallet wil gebruiken kun je overwegen om de Atomic Wallet te installeren.

Door op een van beide logo's te klikken kom je bij de betreffende websites uit waar je de wallets kunt installeren.

https://toastwallet.com/
of
https://atomicwallet.io/

 

Op de betreffende website staat duidelijk aangegeven hoe de wallets geÏnstalleerd moeten worden. Bij de Toastwallet is het handiger als je deze eerst op je PC installeert en later overzet naar je smartphone.

Een XRP wallet reserveert op dit moment 20 XRP, bij de aanmaak van een wallet, of dit bedrag gelijk blijft als de koersen zouden stijgen weet ik nog niet. En de wallet wordt pas geactiveerd als er meer dan 20 XRP op geboekt wordt.
Het onvangstadres wordt wel weergegeven als alles goed gegaan is bij de aanmaak van je wallet.

Let wel op bij de Atomic wallet dat het ontvangstadres van de XRP neemt en niet een van de andere munten. Als je vanuit een exchange XRP naar een ontvangstadres van bijvoorbeeld Bitcoin munten wil sturen gaat het fout en ben je je vermoedelijk  munten kwijt.

Nu we een ontvangstadres hebben kunnen we tot koop overgaan en gaan we terug naar de site van Litebit.

Crypto kopen

Als je de site niet meer open had staan dan klikken je op "Kopen"in het menu en kiezen dan voor het tegeltje van XRP:

We zien dan het volgende menu:

Je vult bij bedrag het bedrag in dat je wil besteden, je moet hier een minimum bedrag van 10 euro ingeven en mag bij Tier 1 hier een bedrag invullen tot € 350. In het veld Ontvangstadres (wallet) copieer je je ontvangstadres uit de wallet, als je een jusit adres ingegeven hebt, komt er een groen balkje onder je adres te staan met de opmerking "dat het een goed adres kijkt te zijn". Het is wel verstandig om het gekopieerde adres toch nog even te vergelijken met het adres in je wallet.

Bij de betaalmethode kun je nog een keuze maken uit een aantal verschillende betaalmethodes, echter zal dat voor Nederland meestal iDeal zijn.
Daarna druk je op de knop volgende en je kunt je bank kiezen en betalen.
Als je te lang wacht met betalen, kunnen er wat verschillen ontstaand tussen het oorspronkelijk opgegeven bedrag en het bedrag dat je moet betalen. Dit komt doordat koersen nogal een vaak willen wisselen in positieve of negatieve zin. Dis niet schrikken als het een keer gebeurd.

Tot slot nog een opmerking, de blauwe cijfers onder de woorden "Ripple kopen" is het volume dat deze exchange nog op voorraad heeft om te verkopen.Voor het onderhoud van de website worden donaties zeer op prijs gesteld, dit kan via PayPal of via een uitbataling van XRP:

XRP:                  rEb8TK3gBgk5auZkwc6sHnwrGVJH8DuaLh       met Destination tag:    103007915

Tronix  TRX:    TWb5qmTgVRN3QxRTwhdRRRKK57dsFpatn3

Bitcoin BTC:   1DtWu5Eq42Kx8qAFjuALvHFMnsMNXHHXA4
Alvast bedankt !
Copyright © 2018. All right reserved.