koopcryptomunten.nl Hoe moet ik XRP kopen
Help for beginners in crypto, in Dutch and #XRP as an example 😀
http://www.koopcrytomunten.nl/ 
XRP kopen


Het is handig om even te beginnen met veel gebruikte termen in de crypto wereld.
Hier volgt een korte uitleg van een aantal veel gebruikte termen waarvan je gewoon even moet weten wat het is. Ik heb het zo kort mogelijk proberen te houden.

Exchange:
Dit is een site waar cryptomunten gekocht en verkocht kunnen worden..
Two step authentication of twee staps verificatie:
Dit is een extra beveiligingsstap bij het inloggen op een crypto exchange site of voor het verwerken van transacties op crypto exchange site..
Google Authenticator:
Is een app op je smartphone die je nodig hebt bij de zogenaamde two step authentication of te wel de twee stap verificatie. Het is een extra beveiliging bij het inloggen op een crypto site.
Wallet:
Is exact wat het Engelse woord betekent, namelijk een beurs om cryptomunten in te bewaren.
Er zijn drie soorten wallets:
Paper wallet
Bij deze wallet worden de benodigde gegevens op papier bewaard. Het is de meest eenvoudige en goedkoopste vorm van een wallet.
Omdat ik zelf nog geen betrouwbare paper wallets ben tegen gekomen, wordt er verder op deze site niets meer over behandeld.
Digitale wallet
Een digitale wallet is net zoals het woord het zegt een digitale beurs. Deze kun je op je pc en/of op je smartphone bewaren.
Hardware wallet
Dit is de meest veilige versie van een wallet. Het is een stukje hardware, bijvoorbeeld een klein apparaatje dat lijkt op een USB stick, waarop de belangrijkste gegevens bewaard worden. Omdat je met een hardware wallet alleen maar contact maakt met een computer of een netwerk als je daadwerkelijk een mutatie uitvoerd, is de kans op een hack vele malen kleiner als bij een van de andere wallets. Waar deze te koop zijn en waar je bij het kopen op moet letten, komen we later nog op terug.
Wallet op een exhange
Tot slot kun je vaak op exchanges ook gebruik maken van een wallet:
Het algemeen advies is om geen grote bedragen in de wallets van een exchange te laten staan. Exchanges hebben een goede beveiliging, maar toch lukt het hackers soms om bij een exchange in te breken.


         
Private key:
Dit is een "privé sleutel" en bestaat uit een serie van letters en cijfers die uniek is. Met deze sleutel voer je betalingen uit aan derden. Het is van groot belang dat je deze sleutel niet kwijtraakt of aan derden geeft. Degene die deze sleutel in zijn of haar bezit heeft, kan alles met de wallet doen waar jij je geld op hebt staan.
Public key:
Is ook een reeks van cijfers en letters die uniek is. Dit is het ontvangst adres waarop jij betalingen kunt ontvangen. Dit adressen mogen meerder mensen hebben natuurlijk, crypto munten storten is altijd goed :)
HODL:
Engelse afkorting voor "Hold On Deel Life" en betekend ruw vertaald "Hou vast en laat nooit meer los!".
Hiermee wordt bedoeld dat je de aangekocht cryptomunt niet moet verkopen omdat men verwacht dat de koers van deze munt omhoog zal gaan.
Bears market:
Letterlijk vertaal een "Beren"-markt. Dit betekend dat de koersen dalen. Deze markten hebben als voordeel dat je dan een ideale situatie hebt om je positie van bepaalde munten te versterken, bijkopen dus.
Bull market:
Letterlijk vertaal een "Stieren"-markt. Dit betekend dat de koersen stijgen. Deze zijn het mooiste.
Tier:
Is een term die bij Exchanges gebruikt wordt. Hiermee wordt bedoeld tot welke mate je jezelf bij hun geïentificeerd hebt. Meestal zijn er Tier 1 t/m 3. Tier 1 is meestal alleen registreren, banknummer en/of telefoonnummer registreren. Bij Tier 2 moet je je adres opgeven en door middel van bijvoorbeeld een kopie van je energie nota bewijzen dat je daar ook woont. En bij tier 3 moet je meestal je identiteitskaart of paspoort doorsturen.
Hoe hoger je Tier, hoe groter de bedragen zijn die je in cryptomunten kan kopen en verkopen.
Blockchain:
Is een technologie om gegevens te registreren. Bitcoin was de eersten en  is op dit moment de bekenste voorbeeld. Eenvoudig gezegd kot de techniek op het volgende neer. Blockchain is een soort groot kasboek dat bestaat uit blokken die elkaar opvolgen. Zeg maar dat de laatste regel van het eerste blok moet precies gelijk zijn aan de eerste regel van het tweede blok. Deze regels worden met hele ingewikkelde formules opgebouwd. als er ergens iets op een iliigale wijze zou wijzigen in een van de regels het eerste blok, veranderd de laatste regel van dat eerste blok en sluit deze niet meer aan op de regel van het tweede blok.
Het eerste blok komt dan te vervallen. op die manier hoop men dat deze technologie niet gehackt kan worden.
Altcoin:
Is een technologie om gegevens te registreren maar kan afwijken van blockchain. XRP die gemaakt is door de firma Ripple is hier een voorbeeld van. XRP maakt echter geen gebruik van Blockchain technologie en werkt anders. XRP is een groot register waarin alle gegevens bewaard worden. XRP gaat gebruikt worden via de software XRapid van de firma Ripple. Zij willen met deze altcoin het betalingsverkeer globaal gaan verbeteren en versnellen op alle niveaus (massa adoptie). Ze zijn de eerste van alle crypto's die echte usecase(s) heeft. En vele investeerders verwachten voor deze cryptomunt koerstijgingen.
Whales:
Een Whale is letterlijk vertaald een walvis. Hiermee bedoeld men iemand die een gigantische berg aan coins heeft en daardoor invloed op de markt kan uit oefenen door er in een klap veel te verkopen.
Zodra de markten groeien en groter worden, zal de invloed van deze whales kleiner worden.

Als eerste moeten we een aantal zaken klaarzetten en regelen. Deze stappen hoef je maar één keer uit te voeren.
Maar zijn wel noodzakelijk.

Voor het onderhoud van de website worden donaties zeer op prijs gesteld, dit kan via PayPal of via een uitbataling van XRP:

XRP:                  rEb8TK3gBgk5auZkwc6sHnwrGVJH8DuaLh       met Destination tag:    103007915

Tronix  TRX:    TWb5qmTgVRN3QxRTwhdRRRKK57dsFpatn3

Bitcoin BTC:   1DtWu5Eq42Kx8qAFjuALvHFMnsMNXHHXA4
Alvast bedankt !
Copyright © 2018. All right reserved.